Dejte sbohem vráskám na čele

Dejte sbohem vráskám na čele

11. července 2024,

Vrásky na čele trápí mnoho žen i muže. Mohou být znakem stárnutí, někdy také stresu a vytváří unavený a zamračený vzhled. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak se jich zbavit.

Ať už vás trápí jemné linky nebo hluboké vrásky, vězte, že s nimi nejste sami. Dříve nebo později se vrásky na čele objeví u každého. Otázkou ale je, jestli se s nimi smířit nebo vyzkoušet odstranění vrásek estetickým zákrokem. Jde o prověřenou možnost boje proti stárnutí a pokud si vyberete ověřenou kliniku, jako je pražská BcD Clinic, máte záruku profesionálně odvedené práce.

Hladké čelo vás udělá o několik let mladší

Vrásky na čele jsou opravdu hodně vidět a ty hlubší schová jen vrstva make-upu. Bojovat s nimi přirozenou cestou a zastavit mimiku je předem prohraný boj a pokud se s vráskami nechcete smířit, můžete se vydat jinou cestou. Jaké zákroky pro odstranění vrásek na čele můžete vyzkoušet?

Vyhlazení vrásek na čele botulotoxinem

Aplikací botulotoxinu se zajistí omlazení pleti a redukce vrásek, a to zejména horizontálních vrásek v oblasti čela. Odstranění vrásek botulotoxinem probíhá tak, že se látka injekčně vpraví do mimického svalu, který se tím vyřadí z funkce. Sval čela není schopen smrštění a kůže nad ním se vyhladí.

Výplně vrásek kyselinou hyaluronovou – okamžité vyhlazení vrásek

Pokud jsou vrásky velmi hluboké je vhodná metoda vyhlazení vrásek aplikací kyseliny hyaluronové přímo pod vrásku. Efekt výplně vrásek kyselinou hyaluronovou je okamžitý, uvidíte ho hned po zákroku. Vyhlazení vrásek kyselinou hyaluronovou je ideální pro hluboké vrásky po stranách čela.

Vyhlazení vrásek na čele pomocí liftingu 3D nitěmi

Art lifting neboli 3D lifting se provádí 3D cogs nitěmi (polydioxanonová vstřebatelná vlákna se zoubky, nebo kyselina polymléčná), kdy je pokožka vyzdvižena a vypnuta pomocí protisměrných zoubků. Niťový lifting se využívá především ke zpevnění čela po stranách a vyzvednutí obočí. I u tohoto způsobu vyhlazení vrásek je výsledek okamžitý a liftingový efekt vydrží 9 – 24 měsíců.

Omlazení čela v několika stupních

Pro odstranění vrásek na čele se využívají i další zákroky, které je dobré kombinovat, aby byl jejich efekt co možná nejlepší. Patří sem zejména:

  • CO2 frakční rejuvenace: Vyhlazení vrásek laserem u hrubší pokožky poškozené sluncem.
  • Mezoterapie: Aplikace hydratačních, výživných a regeneračních roztoků přímo do svrchní a střední vrstvy pokožky.
  • Plazmaterapie: Aktivaci kožních buněk na základě aplikace vlastní plazmy.
  • Mikrojehličková radiofrekvence: Zavedení tepelné energie k cílové tkáni pomocí mikrojehliček.

Je důležité si uvědomit, že žádný z těchto zákroků není trvalý a vrásky se časem vrátí. Zpomalit proces stárnutí a udržet si mladistvější vzhled můžete i dodržováním zdravého životního stylu a péčí o pleť. Nezapomeňte, že nejdůležitější je cítit se dobře ve své vlastní kůži. Ať už se rozhodnete pro cokoli, ujistěte se, že to děláte pro sebe a ne proto, abyste splnili očekávání druhých.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii kosmetika.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu