Víte, jak se obléknout do kasina, abyste si nezpůsobili faux pas?

Víte, jak se obléknout do kasina, abyste si nezpůsobili faux pas?

2. září 2024,

Tak, jako je důležité vědět, jak se obléknout do divadla, na pohřeb, nebo třeba na svatbu, je podstatné znát i pravidla v oblékání se při návštěvě kasina. Nejenže byste si totiž mohli způsobit foux pas, ale dokonce by vás nemuseli vpustit dovnitř, nebo vás vyvést poté, co sundáte vnější vrstvu a zůstanete sedět v lehkém sportovním nátělníku. Ať už jde o návštěvníky nebo návštěvnice, platí pravidla, která jsou zde pro všechny.

Rozdíly v oblékání do kasina a herny

Na první pohled hned při vstupu, si všimnete rozdílů… V hernách se setkáváme často jen s hracími automaty, kdežto v kasinech na nás čekají upravené, kvalitní zelené stoly a živé hry. V hernách nás obslouží barman, který se věnuje všem činnostem, kterým je potřeba. Naopak v herně se vám budou věnovat krupiéři, speciálně oblečení, rozumějící hrám, v nichž hráče provází. A také zmínění živí hráči si dělají společnost navzájem také. Proto také je důležité dodržovat v kasinech určitý dress code.

Před mnoha lety byl vstup do kasina automaticky spojen s oblekem. Dnes je to výjimkou. Není sice přímo přikázáno, co si obléknout, ovšem nevhodné je chtít navštívit kasino v nazouvácích a šlapkách, někde i v teniskách, nevhodná jsou i trička bez rukávů a kraťasy.

Kdy vás z herny mohou vyprovodit?

Kasina mají své kouzlo, a to si udržují i díky oblečení, které je vyžadováno po hráčích. V případě, že si obléknete špinavé oblečení, váš outfit je roztrhaný, prošoupaný, nebo půjdete rovnou z práce v montérkách, za tohle všechno vás mohou z kasina vyhodit. Vstoupit v takovém oblečení je ale nevhodné i do běžné restaurace, kavárny i jinde.

Oblékněte se slušně a nejlépe i elegantně

Pro pány je ideálním oblečením košile s límcem a kalhoty, pro dámy blůzka s knoflíčky nebo elegantní top a kalhoty. Použít můžete oblečení, které běžně nosíte do města či zaměstnání, ovšem vyhněte se teplákům, které se teď hojně nosí, kde se dá a jsou velmi trendy. Tady s nimi „nepochodíte“. Můžete se inspirovat i televizními přenosy ze zahraničních pokerových turnajů. Hráči jsou velmi často oblečení výrazně, barevně, ale ne lacině a obnošeně.

Návštěva kasina s pocitem pohodlí

Česká kasina zpravidla nemají přísná pravidla. Pokud není vysloveně vedro, kdy bychom nejraději chodili nazí, oblékněte outfit, v němž nebudete mít holé nohy a ruce, což platí i pro ženy. Váháte, jak se obléknout? Napovědět vám mohou webové stránky kasina, do kterého se chystáte. Pokud zde není uvedeno, co si obléknout, volte zmíněné oblečení s dlouhými rukávy a nohavicemi. Na pozvánkách, jestliže jste jednu obdrželi, bývá uveden i dress code. Jestliže není vhodné oblečení vypsáno, zvolte klasiku, která je vám pohodlná a kterou alespoň tu a tam nosíte.

Jak se chovat v kasinu?

Kromě oblečení byste měli vědět i to, jak se správně chovat v kasinu. Vstup je možný pro osoby od 18 let, proto mějte připraveny doklad totožnosti. Pro stolní hry je nezbytné vyměnit si peníze za žetony. Každý hráč by měl znát pravidla hry, aby nezdržoval a neznepříjemňoval hru těm, kteří jsou zdatní a přišli si do kasina vychutnat skvělou živou hru.

Pozor i na nadmíru alkoholu. Nejenže byste mohli ztratit hráčský instinkt a mnoho peněz, ale z kasina by vás mohli v krajním případě i vyvést.

Autorem článku je Redakce. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu