Dvojitá gázovina: Lehkost, pohodlí a všestrannost v jednom materiálu

Dvojitá gázovina: Lehkost, pohodlí a všestrannost v jednom materiálu

18. září 2024,

Dvojitá gázovina, známá též pod názvem mušelín, je jedním z nejpopulárnějších materiálů současné módy. Nabízí totiž skvělé vlastnosti, díky kterým je ideální zejména pro letní oblečení, ale tam její využití nekončí.

Co je dvojitá gázovina

Název napovídá, že tato látka je tvořena ze dvou vrstev. Obě tyto vrstvy jsou velmi jemné, mušelín je tak velmi prodyšný, měkký, ale přitom odolný. Běžně se vyrábí z bavlny, díky tomu je látka nejen příjemná na dotek, ale je také šetrná k pokožce i životnímu prostředí. Díky tomu je oblečení z tohoto materiálu ideální pro všechny, i pro miminka. Typická struktura látky dodává zajímavější vzhled, ušít si můžete volnočasové i velmi elegantní kousky pro různé příležitosti.

Stylová móda

Vzdušná dvojitá gázovina je jako stvořená pro výrobu letního oblečení. Nebudete se v něm tolik potit, přírodní vlákna navíc rychle schnou. Proto se z látky velmi často vyrábí elegantní šaty a sukně. Ale klidně si z ní můžete vyrobit i stylovou halenku nebo lehký top do horkého počasí. Pokud hledáte něco netradičního, pak zvolte overal. I ten může být formální a elegantní, ale dá se nosit i jen tak ve volném čase. Příjemné jsou i mušelínové kalhoty – široký střih je na léto ideální.

Mušelín pro děti a domácnost

Nemusíte zůstávat jen u oblečení. Z dvojité gázoviny se často vyrábí i různé doplňky pro děti. Od praktických zavinovaček a bryndáků přes povlečení až po roztomilé hračky, například mojkáčiky. A mušelínové povlečení se samozřejmě hodí i pro vaši postel – je velmi pohodlné a praktické. Vybírat můžete z rozmanitých barev a vzorů, pestrou nabídku naleznete na Bubulakovo.cz.

Dvojitou gázovinu můžete nosit klidně celoročně – do práce, do města či jen tak na doma. Díky univerzálnosti si ji jistě zamilujete.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu