Potěšení z jídla – Restaurace Ambiente
Sponzorované odkazy
Sklenička vynikajícího vína, výborná večeře, dezert. Restaurace je
místem, kam si chodíme posedět s přáteli, rodinou nebo partnerem, ale je
také místem skvostných gastronomických zážitků a příjemných
večerů.
A přesně takovou atmosféru můžete snadno najít v restauracích
Ambiente, za kterými se v dnešním článku vypravíme. Podíváme
se na její historii vzniku, nakoukneme do nápojových i jídelních menu a
řekneme si něco o úspěších této společnosti.
Restaurace Ambiente
Restaurace Ambiente byla založena Tomášem
Karpíškem a Kateřinou Veselou. Zkušenosti v oboru
gastronomie si přinesl Tomáš Karpíšek z blízkého
Rakouska, kde pracoval jako šéfkuchař. Tomáši Karpíškovi
se totiž dlouho zamlouvala myšlenka, otevřít řetězec luxusnějších
restaurací, která by zákazníkům nabízela přepychové menu sestavené
z kvalitních a výborných jídel za přijatelné ceny.
Tak vznikl nápad otevření těchto restaurací Ambiente,
jejichž název vybral T. Karpíšek z gastronomických časopisů, kde se toto
slovo často opakovalo a navíc hezky znělo.
Ambiente otevírá první restauraci
Sny se staly skutečností a roku 1995 byla otevřena první
Ambiente (Ambiente – The Living Restaurant) v Mánesově
ulici. Restaurace se díky kvalitě služeb za nízkou cenu stala ihned
senzací. Na stůl zákazníci v této restauraci čekali zákazníci i dva
týdny, rezervace i restaurace praskaly ve švech.
Snahou restaurace Ambiente bylo oslovit nejen bohatší
zákazníky, ale i ty, kteří movití nebyli. A to se restauraci opravdu
podařilo. Brzy tak byly otevřené i další restaurace
Ambiente, a to nejen v Praze, ale i v Liberci, kde se také ihned
vyšplhala na vrchol gastronomických podniků, v Ústí nad Labem, kde
bohužel musela být kvůli dopravním zásahům uzavřena.
Ambiente a její úspěch
Díky vynikající prosperitě této společnosti oslovil právě Staropramen
společnost Ambiente, aby jim poskytla know-how pro vybudování řetězce
Potrefená Husa, jehož výsledkem byl naprostý úspěch a
několik otevřených restaurací. Pod záštitou restaurací
Ambiente se otevírá v roce 2000 i Pasracafé Tonino
Lamborghini a v roce 2001 pak pražskou restauraci Rudý
Baron.
Díky důmyslné cestě do Brazílie vznikla myšlenka otevřít v Praze
churraso restauraci, což se ve výsledku podařilo a Vy tak máte
možnost navštívit v Praze Restaurante Braisileiro, která
tedy taktéž patří do sítě restaurací Ambiente. Nemalým
úspěchem bylo rekonstruování a otevření patisserie Café
Savoy. Do sítě restaurací Ambiente patří ale mimojité také
Ristorante Pasta Fresca, Pizza Nuova a
Kavárna Pavilon.
Co můžete vyzkoušet v restauraci Ambiente?
V restauracích Ambiente můžete ochutnat například
labužnický zážitek v podobě malých tygřích krevet s česnekem a
olivovým olejem, servírované na rozpálené pánvi s krutony z česnekové
bagety, či jemné plátky svíčkoví podávané na olivovém oleji extra
Vergile Librandi s černými olivami s peckou a výborným parmezánem.
Tato luxusní restaurace Vám k potěšení z jídla připraví i těstoviny
z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších surovin. Zcela určitě si
pochutnáte třeba na domácím pestu z čerstvé bazalky, česneku a
piniových oříšků, podávané s parmezánem a sýrem pecorino.
Na své si v restauracích Ambiente přijdou i milovníci
steaků. Steaky jsou grilovány na lávovém grilu bez
přepalování tuků. Co je nejvíc důležité, je kvalita masa, za jehož
kvalitu Vám ručí nejen personál, ale i tisíce spokojených
zákazníků.
Gurmáni si mohou pochutnat na syrových plátcích hovězí svíčkové na
rozpálené pánvi s olivovým olejem, zeleným pepřem a rozmarýnem.
Můžeme si přiznat, už jen samotné názvy v nás vyvolávají naprostý
požitek.
Nakonec, po nádherném a smyslném prožitku z jídla můžete polechtat
své chuťové buňky dezertem.
Smlsnout si můžete na jemném krému s pravou vanilkou a malinovou omáčkou,
samotnými malinami, italskými piškoty a praženými mandlemi nebo na jemném
smetanovo-karamelovém krému s hořkou čokoládou a likérem Amaretto.
Samozřejmě nechybí ani populární a tolik oblíbené tiramisu nebo jiné
dezerty z mascarpone.
Lahodná vína v restauracích Ambiente
Co se týče výběru vín, i zde máte široký rozsah volby. Samozřejmě
si můžete objednat česká a moravská vína, pokud jste příznivci vín
silnějších, vyzkoušet můžete kalifornská, chillská, argentinská,
brazilská, jihoafrická či australská.
A co takhle rozveselit své chuťové pohárky oblíbenými víny
španělskými, italskými nebo francouzskými? Toto všechno i mnoho dalších
lákavých lahůdek můžete najít v restauracích
Ambiente.
Degustační menu v restauracích Ambiente?
V restauraci Ambiente „Restaurant Brasiliero“ můžete vyzkoušet jedinečnou degustační službu. Během večera Vám za určitý poplatek bude churasqueros ( profesí něco mezi číšníkem a kuchařem), servírovat maso do té doby, dokud neřeknete stop. Princip je následující. Churasqueros chodí mezi stoly a odkrajuje kousky šťavnatého a čerstvého masa ze špízu přímo na Váš talíř. Vy budete mít na stole kolečko se zelenou a červenou barvou. Pokud kolečkem otočíte tak, aby byla zelená barva vzhůru, churasqueros Vám bude kousky masa servírovat i nadále. Pokud však již nebudete moct, otočíte kolečko tak, aby nahoře byla barva červená, což znamená, že již si ochutnávat již nepřejete. Jestliže Vás spíše láká takovéto ochutnávání těstovin a pizz, i v tomto případě Vás restaurace Ambiente nezklame. V takovémto případě by Vás pak mohla oslovit restaurace Pizza Nuova, kde díky výtečnému degustačnímu menu ochutnáte nepřeberné množství předkrmů a nesčetný vývěr pizz i těstovin. Zajímají-li Vás ceny a nabídkové menu restaurací, můžete se informovat na webových stránkách restaurace.
„Zdroj“: www.ambi.cz
Nejnovější články
Dámské cargo kalhoty – módní alternativa k džínům
20. září 2024
Vložky do bot: dbejte o zdraví vašich nohou
13. srpna 2024
5 tipů pro majitele butiků, jak založit vlastní značku džínové bundy
21. července 2024