Potěšení z jídla – Restaurace Ambiente

Potěšení z jídla – Restaurace Ambiente

29. června 2009, Restaurace Ambiente, Tomáš Karpišek, Veronika Veselá, Restaurante Braisileiro, Ristorante Pasta Fresca, Pizza Nuova, Cafe Savoy, Kavárna Pavilon, Potrefená husa, luxusní restaurace,

Sponzorované odkazy

Sklenička vynikajícího vína, výborná večeře, dezert. Restaurace je místem, kam si chodíme posedět s přáteli, rodinou nebo partnerem, ale je také místem skvostných gastronomických zážitků a příjemných večerů.
A přesně takovou atmosféru můžete snadno najít v restauracích Ambiente, za kterými se v dnešním článku vypravíme. Podíváme se na její historii vzniku, nakoukneme do nápojových i jídelních menu a řekneme si něco o úspěších této společnosti.

Restaurace Ambiente

Restaurace Ambiente byla založena Tomášem Karpíškem a Kateřinou Veselou. Zkušenosti v oboru gastronomie si přinesl Tomáš Karpíšek z blízkého Rakouska, kde pracoval jako šéfkuchař. Tomáši Karpíškovi se totiž dlouho zamlouvala myšlenka, otevřít řetězec luxusnějších restaurací, která by zákazníkům nabízela přepychové menu sestavené z kvalitních a výborných jídel za přijatelné ceny.
Tak vznikl nápad otevření těchto restaurací Ambiente, jejichž název vybral T. Karpíšek z gastronomických časopisů, kde se toto slovo často opakovalo a navíc hezky znělo.


Ambiente otevírá první restauraci

Sny se staly skutečností a roku 1995 byla otevřena první Ambiente (Ambiente – The Living Restaurant) v Mánesově ulici. Restaurace se díky kvalitě služeb za nízkou cenu stala ihned senzací. Na stůl zákazníci v této restauraci čekali zákazníci i dva týdny, rezervace i restaurace praskaly ve švech.
Snahou restaurace Ambiente bylo oslovit nejen bohatší zákazníky, ale i ty, kteří movití nebyli. A to se restauraci opravdu podařilo. Brzy tak byly otevřené i další restaurace Ambiente, a to nejen v Praze, ale i v Liberci, kde se také ihned vyšplhala na vrchol gastronomických podniků, v Ústí nad Labem, kde bohužel musela být kvůli dopravním zásahům uzavřena.


Ambiente a její úspěch

Díky vynikající prosperitě této společnosti oslovil právě Staropramen společnost Ambiente, aby jim poskytla know-how pro vybudování řetězce Potrefená Husa, jehož výsledkem byl naprostý úspěch a několik otevřených restaurací. Pod záštitou restaurací Ambiente se otevírá v roce 2000 i Pasracafé Tonino Lamborghini a v roce 2001 pak pražskou restauraci Rudý Baron.
Díky důmyslné cestě do Brazílie vznikla myšlenka otevřít v Praze churraso restauraci, což se ve výsledku podařilo a Vy tak máte možnost navštívit v Praze Restaurante Braisileiro, která tedy taktéž patří do sítě restaurací Ambiente. Nemalým úspěchem bylo rekonstruování a otevření patisserie Café Savoy. Do sítě restaurací Ambiente patří ale mimojité také Ristorante Pasta Fresca, Pizza Nuova a Kavárna Pavilon.


Co můžete vyzkoušet v restauraci Ambiente?

restauracích Ambiente můžete ochutnat například labužnický zážitek v podobě malých tygřích krevet s česnekem a olivovým olejem, servírované na rozpálené pánvi s krutony z česnekové bagety, či jemné plátky svíčkoví podávané na olivovém oleji extra Vergile Librandi s černými olivami s peckou a výborným parmezánem.
Tato luxusní restaurace Vám k potěšení z jídla připraví i těstoviny z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších surovin. Zcela určitě si pochutnáte třeba na domácím pestu z čerstvé bazalky, česneku a piniových oříšků, podávané s parmezánem a sýrem pecorino.
Na své si v restauracích Ambiente přijdou i milovníci steaků. Steaky jsou grilovány na lávovém grilu bez přepalování tuků. Co je nejvíc důležité, je kvalita masa, za jehož kvalitu Vám ručí nejen personál, ale i tisíce spokojených zákazníků.
Gurmáni si mohou pochutnat na syrových plátcích hovězí svíčkové na rozpálené pánvi s olivovým olejem, zeleným pepřem a rozmarýnem.
Můžeme si přiznat, už jen samotné názvy v nás vyvolávají naprostý požitek.

Nakonec, po nádherném a smyslném prožitku z jídla můžete polechtat své chuťové buňky dezertem.
Smlsnout si můžete na jemném krému s pravou vanilkou a malinovou omáčkou, samotnými malinami, italskými piškoty a praženými mandlemi nebo na jemném smetanovo-karamelovém krému s hořkou čokoládou a likérem Amaretto. Samozřejmě nechybí ani populární a tolik oblíbené tiramisu nebo jiné dezerty z mascarpone.


Lahodná vína v restauracích Ambiente

Co se týče výběru vín, i zde máte široký rozsah volby. Samozřejmě si můžete objednat česká a moravská vína, pokud jste příznivci vín silnějších, vyzkoušet můžete kalifornská, chillská, argentinská, brazilská, jihoafrická či australská.
A co takhle rozveselit své chuťové pohárky oblíbenými víny španělskými, italskými nebo francouzskými? Toto všechno i mnoho dalších lákavých lahůdek můžete najít v restauracích Ambiente.

Degustační menu v restauracích Ambiente?

V restauraci Ambiente „Restaurant Brasiliero“ můžete vyzkoušet jedinečnou degustační službu. Během večera Vám za určitý poplatek bude churasqueros ( profesí něco mezi číšníkem a kuchařem), servírovat maso do té doby, dokud neřeknete stop. Princip je následující. Churasqueros chodí mezi stoly a odkrajuje kousky šťavnatého a čerstvého masa ze špízu přímo na Váš talíř. Vy budete mít na stole kolečko se zelenou a červenou barvou. Pokud kolečkem otočíte tak, aby byla zelená barva vzhůru, churasqueros Vám bude kousky masa servírovat i nadále. Pokud však již nebudete moct, otočíte kolečko tak, aby nahoře byla barva červená, což znamená, že již si ochutnávat již nepřejete. Jestliže Vás spíše láká takovéto ochutnávání těstovin a pizz, i v tomto případě Vás restaurace Ambiente nezklame. V takovémto případě by Vás pak mohla oslovit restaurace Pizza Nuova, kde díky výtečnému degustačnímu menu ochutnáte nepřeberné množství předkrmů a nesčetný vývěr pizz i těstovin. Zajímají-li Vás ceny a nabídkové menu restaurací, můžete se informovat na webových stránkách restaurace.


„Zdroj“: www.ambi.cz

Autorem článku je Lenka K.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu